У Харкові розслідують справу про махінації на постачанні електроенергії на 16 млн грн

Фото: Харків Times

У Харкові розслідують справу про махінації на постачанні електроенергії, в результаті яких одна з приватних компаній незаконно отримала понад 16 мільйонів бюджетних коштів.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Під слідством опинився директор одного з комунальних підприємств міста. Фігурант у серпні 2019 за результатами проведення відкритих торгів уклав договір про постачання електроенергії товариству з обмеженою відповідальністю. Уже через кілька днів сторони незаконно внесли зміни в договір і підняли вартість одиниці електричної енергії. У грудні 2019 року сторони уклали ще одну угоду щодо підвищення ціни за одиницю електроенергії. В результаті територіальній громаді м. Харкова було завдано збитків на суму понад 16 млн. грн.

10 березня 2021 року слідчі повідомили директору комунального підприємства про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст. 367 КК (службова недбалість). Санкція статті передбачає від двох до п’яти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 4 250 грн до 12 750 грн) або без такого .

Як повідомляв Харків Times, заступника начальника управління «Харківобленерго» підозрюють в розтраті понад 630 тис. бюджетних грошей.