У багатоповерхівці на Матросова вкрали каналізаційні труби – нечистоти заливали підвал

Фото: city.kharkov.ua

Підвал багатоповерхівки на вулиці Матросова, 16А, що в Слобідському районі Харкова, ледь не затопило нечистотами в передсвятковий та святковий день 8 березня. Напередодні вихідних в будинку невстановлені зловмисники вкрали понад 50 метрів каналізаційних мереж.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

За словами начальника управління з технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем КП «Харківводоканал» Валерія Харлана, на місце події виїжджала аварійна бригада.

«Мережі були розкурочені і вирвані повністю у всьому будинку, каналізаційні стоки зливалися в підвал. Тому спочатку було вирішено прокласти тимчасовий трубопровід, щоб не допустити затоплення підвалу, а жителі могли спокійно провести вихідні», – сказав Валерій Харлан.

За його словами, зараз виконується капітальна заміна системи водовідведення – замість чавунних труб встановлюються сучасні, поліетиленові.

Валерій Харлан зазначив, що витрати підприємства на капітальне відновлення системи водовідведення за даною адресою склали близько 20 тис. грн. Крім того, порушився графік ремонтних робіт на внутрішньобудинкових мережах, що були заплановані раніше в інших будинках.

Начальник управління з технічного обслуговування попросив харків’ян у разі виникнення подібних ситуацій негайно звертатися до поліції. Він також додав, що з початку року в Слобідському районі було вкрадено понад 100 погонних метрів каналізаційних мереж.