Під час ремонту дороги Зміїв – Таранівка були вкрадені 8 мільйонів з 11

Фото: kh.ukravtodor.gov.ua

Обладміністрація уклала договір з підприємством-підрядником на суму майже 11 млн грн. За цим договором підрядник мав відремонтувати дорогу місцевого значення Зміїв – Таранівка. Він і відремонтував. Однак згодом з’ясувалося, що не так, не тим і не за стільки грошей. Збиток державі склав майже 8 млн грн.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, в 2018 році між департаментом облдержадміністрації та підприємством-підрядником укладено договір на суму майже 11 млн грн. На ці гроші підрядник мав виконати поточний ремонт автодороги загального користування місцевого значення Зміїв – Таранівка в Харківській області. Обладміністрація оплатила роботи в повному обсязі відповідно до технічної документації.

Однак згодом виявилося, що обсяг і вартість робіт, внесені до актів виконаних робіт, не відповідають дійсності.

Зокрема взагалі не був покладений вирівнюючий шар з крупнозернистої асфальтобетонної суміші, а також вирівнюючий шар з щебенево-піщаної суміші. Різниця між вартістю фактично виконаних робіт і тією, яку внесли до актів, складає майже 8 млн грн.

В рамках слідства на підприємстві проведено обшуки, вилучено бухгалтерську, технічну, тендерну та іншу документацію.

Керівнику фірми-підрядника повідомили про підозру в заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, а також складанні, видачі завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК).

Максимальна санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, селищний голова та підрядник вкрали на фейкових ремонтах доріг 200 тисяч гривень.