Селищний голова та підрядник вкрали на фейкових ремонтах доріг 200 тисяч гривень

Фото: www.city.kharkov.ua

Голову однієї з селищних рад Харківської області судитимуть за привласнення близько 200 тисяч бюджетних коштів на неіснуючих ремонтах доріг.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Зокрема, встановлено, що обвинувачений у змові з керівником фірми-підрядника нібито виконали ремонт дороги центральної вулиці селища, яка взагалі не потребувала ремонту.

“При цьому виділені селищною радою кошти на ремонт були переведені на рахунки підрядної організації і надалі привласнені головою ради і директором підприємства”, – йдеться в повідомленні.

В ході досудового слідства селищному голові повідомлено про підозру у заволодінні бюджетними коштами та підробці документів (ч. 3 ст. 191, ч.2 ст. 28, ч.1 ст. 366, ч.2 ст. 28 ч.4 ст. 358 КК України). Йому загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

“Компаньйона” селищного голови – директора фірми-підрядника – оголосили в розшук, оскільки він втік за кордон. Підприємцю заочно повідомлено про підозру по ч. 3 ст. 191 КК України (заволодіння бюджетними коштами).

Як повідомляв Харків Times, сільраду на Харківщині звинувачують в земельній афері.