До суду передали справу про масштабне виробництво фальсифікованого алкоголю в Куп’янському районі

Фото: khar.gp.gov.ua

У Харківській місцевій прокуратурі № 4 затвердили і направили в суд обвинувальний акт стосовно двох осіб за фактом незаконного виготовлення марок акцизного податку, виготовлення і збуту підакцизних товарів групою осіб (ч. 2 ст. 199, ч. 2 ст. 28; ч. 1 ст. 204, ч. 2 ст. 28; ч. 2 ст. 204 КК України).

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Досудове розслідування встановило, що на території Куп’янського району група зловмисників організувала підпільне виробництво алкогольних напоїв. Виготовлений фальсифікат вони продавали.

“У ході обшуків, проведених 3 червня 2020 спільно з Управлінням протидії кіберзлочинності в Харківській області та з Харківським районним управлінням поліції №2 ГУНП в Харківській області, виявлено та вилучено понад 3500 літрів спиртовмісної рідини у флягах, більше 20 000 пляшок фальсифікованих алкогольних напоїв з марками акцизного збору з ознаками підробки. “, – говориться в повідомленні.

За даними прокуратури, вартість вилученого перевищує 3 млн грн.

Якщо вина фігурантів буде доведена в суді, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування проводили слідчі Харківського районного управління поліції №2 ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснювали співробітники Управління протидії кіберзлочинності в Харківській області.

Як повідомляв Харків Times, поліція викрила групу з 10 осіб, які торгували через Інтернет фальсифікованим алкоголем і сигаретами. У фігурантів вилучено понад 3,5 тис. літрів спиртовмісної рідини, більше 20 тис. пляшок фальсифікованих алкогольних напоїв та грошові кошти в сумі майже 1 млн гривень.