Пожежа у висотці на проспекті Гагаріна: один житель загинув, ще один, рятуючись від вогню, півгодини висів на балконі (відео)

Фото: kh.dsns.gov.ua

У Харкові під час пожежі в 14-поверховому житловому будинку на проспекті Гагаріна, 165 загинув чоловік. Ще 13 осіб пожежні врятували і 22 жителів евакуювали.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ДСНС області.

Повідомлення про пожежу в житловому будинку на номер служби порятунку 101 надійшло 9 лютого в 4:41.

Прибулі на місце пожежники встановили, що горить квартира на 11 поверсі. Площа пожежі склала близько 100 кв.м.

“Через сильне задимлення верхніх поверхів рятувальникам довелося виводити на свіже повітря 22 людини. Ще 13 мешканців будинку були врятовані”, – повідомили в ДСНС.

Приблизно через 2,5 години рятувальники локалізували пожежу, і о 8:58 остаточно її загасили. Під час гасіння пожежі рятувальники знайшли в квартирі тіло 37-річного чоловіка.

У ліквідації пожежі брали участь сім відділень служби порятунку на автоцистернах та два відділення на автодрабині.

За інформацією очевидців з соцмереж, рятувальники приїхали на пожежу швидко, але довго не могли під’їхати до будинку, оскільки весь двір у багатоповерхівки був заставлений легковими автомобілями.

Один з мешканців палаючої висотки, рятуючись від вогню, вибіг на балкон, схопився за поручні і приблизно півгодини на витягнутих руках висів над двором.

Як повідомляв Харків Times, 21 січня під час пожежі на дев’ятому поверсі дев’ятиповерхового житлового будинку по проспекту Героїв Сталінграда, 39 загинув чоловік.