У сім’ї, де їли собак, було ще двоє дітей

Фото: khar.gp.gov.ua

У трьох дітей, яких забрали у матері Лілії Граненко з квартири по вулиці Римарській, де вони проживали в жахливих антисанітарних умовах з пацюками й тарганами, була ще одна сестра і є брат.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

За словами директор Департаменту служб у справах дітей Олександр Малько, хлопчика 2014 року народження виховує батько, що проживає в м Дергачі. Він забрав дитину у матері Лілії Граненко ще в 2017 році.

“П’ята – дівчинка 2019 року народження – померла на першому році життя, коли Лілія Граненко проживала в Одеській області. При цьому за свідоцтвом про смерть, а також за тілом дитини жінка не з’явились.”, – повідомили в міськраді.

У департаменті зазначають, що Ліля Граненко не оформлювала документи на пільги, які вона могла отримувати в рамках фінансової допомоги одиноким матерям та малозабезпеченим сім’ям, хоча про це її неодноразово просили соціальні служби. З 21 січня співробітники Служби у справах дітей та поліцейські ювенальної превенції намагалися потрапити до квартири, однак жінка їм у цьому перешкоджала. Вона поводила себе агресивно та категорично забороняла обстежувати умови проживання.

У зв’язку з наявною загрозою життю та здоров’ю дітей було прийнято рішення про тимчасове вилучення дітей з небезпечного середовища. Наразі неповнолітні знаходяться у лікарні. Відносно матері відкрито кримінальне провадження за фактом невиконання обов’язків по догляду за дітьми. Черговий судовий розгляд справи про відібрання у Лілії Граненко дітей без позбавлення батьківських прав відбудеться 2 червня. Після прийняття судом рішення будуть вжиті відповідні заходи щодо вирішення подальшої долі дітей.

Як повідомляв Харків Times, поліцейські забрали дворічного хлопчика та двох його сестер у віці шести і 11 років, які проживали в центрі Харкова, в квартирі по вулиці Римарській, 16, захаращеній сміттям, в антисанітарних умовах, з щурами і тарганами. За словами сусідів, в квартирі перебували собаки, яких ніколи не вигулювали. Висловлювалися припущення, що тварин тримали як домашню худобу – на забій.