Терехов зупинив дозволене Добкіним будівництво в центрі Харкова

Фото: streets-kharkiv.info

Секретар Харківської міської ради Ігор Терехов заявив, що жодного будівництва торгового центру на площі Архітекторів у центрі міста не буде.

Про це Харків Times стало відомо із заяви Терехова у Telegram.

«Площа Архітекторів і фонтан, що знаходиться на ній – одна з візитівок міста Харкова, одне з улюблених місць прогулянок не тільки харків’ян, але й туристів. І псувати це місце будівництвом чергового торгового центру я не дозволю», – заявив секретар міськради.

Як з’ясував Харків Times, дозвіл на забудову площі Архітекторів дала Харківська міськрада V скликання у червні 2008 року. На державному акті на право користування земельною ділянкою на розі вулиць Пушкінської та Раднаркомівської від 22 вересня 2008 року стоїть підпис тодішнього мера міста Михайла Добкіна.

 

«Вже дав вказівку відповідним службам про скасування цього будівництва. Місто Харків повинне бути комфортним містом в першу чергу для його мешканців, тому я завжди буду на боці харків’ян та проти недоречних будівель, які спотворюють наш улюблений Харків», – написав Терехов.

Як повідомляв Харків Times, у грудні 2020 року Харківський окружний адміністративний суд задовольнив позов Харківської місцевої прокуратури № 2 до забудовника про відновлення пам’ятника архітектури місцевого значення, розташованого в центрі Харкова, на вулиці Гоголя, 2. Суд визнав, що під приводом капітального ремонту забудовник затіяв повну перебудову будівлі, змінив його поверховість та загальний стиль.