Водії у разі необхідності видаватимуть пасажирам маски

Фото: Анатолий Бабичев/Facebook

Харківська міська рада має намір забезпечити водіїв міського транспорту запасом захисних масок, які у разі необхідності будуть видавати пасажирам, що не мають цих засобів захисту, особливо людям похилого віку. Автоперевізникам рекомендується забезпечити такий запас для своїх водіїв.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

«Місто виділить маски, і перевізники виділять, щоб у водіїв був певний запас. Якщо заходить до салону пенсіонер без маски, який, можливо, забув її вдома, то нехай водій видасть йому маску, хай людина їде спокійно», – сказав секретар міськради Ігор Терехов на зустрічі міської влади з керівниками тролейбусних і трамвайних депо, а також автобусних підприємств, що відбулася сьогодні, 6 січня.

Як пояснюють у поліції, сьогодні водій транспортного засобу не несе відповідальності за відсутність масок у пасажирів і може бути оштрафований лише за відсутність індивідуальної маски або перевищення допустимої кількості пасажирів у салоні (більше, ніж сидячих місць).

Також Терехов на зустрічі висунув вимогу, щоб всі пасажири пільгового контингенту без будь-яких обмежень їздили в транспорті безкоштовно.

«Якщо я дізнаюся, що якийсь водій не пустив пільговика до салону, висадив його або нагрубив йому, то відповідати за це будете ви – втратите або маршрут, або посаду», – заявив Терехов.

Як повідомляв Харків Times, у святкові дні працівники комунальних підприємств міста будуть вивозити сміття, прибирати прибудинкові території, розчищати автомагістралі й внутрішньоквартальні дороги у разі снігопаду – в штатному режимі.