Перестрілки на кордоні з РФ у Харківській області не було – джерело

Фото: strana.ua

Українські прикордонники перевіряють ділянку кордону з Російською Федерацією на ділянці, де, за повідомленнями російської сторони, нібито мало місце порушення кордону.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення інформаційного агентства “Інтерфакс-Україна”.

“Наразі додатково перевіряється ділянка місцевості, на яку вказує суміжна сторона, де могло статися порушення кордону. За цим фактом співробітники ГПСУ поінформували взаємодіючі органи. Також відбудеться прикордонно-представницька зустріч для з’ясування усіх обставин, про які говорить російська сторона”, – повідомив інформагентству речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

Він зазначив, що у п’ятницю Прикордонна служба ФСБ РФ повідомила про ситуацію на кордоні з Україною, коли, начебто, троє невідомих порушили кордон з України. При спробі затримання відбулося вогняне протистояння, внаслідок якого один з порушників загинув, інші втекли на територію України. За інформацією, що надійшла від російських прикордонників в Держприкордонслужбу близько 11.00, подія нібито сталася опівночі за московським часом.

Також Демченко повідомив, що українські прикордонники “не фіксували ніяких пострілів поруч з кордоном з Росією”. А крім того, “російська сторона до цього негайно не інформувала українських прикордонників про жодні нестандартні ситуації на спільній ділянці кордону”.

Як повідомило Харків Times джерело у правоохоронних органах, ділянка кордону, на якій, за словами російських прикордонників, стався інцидент, знаходиться в Сумській області.

Як повідомляв Харків Times, наприкінці листопаду харківські прикордонники попередили спробу контрабанди з України до РФ ковдр і теплих курток.