У Харкові ТВК втретє перерахувала голоси на виборах до міськради

Фото: Харків Times

Харківська міська територіальна виборча комісія склала новий протокол про визнання обраними 84 депутатів міської ради VIII скликання. Перші два протоколи були скасовані рішеннями суду.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

Протокол про результати виборів склали 25 листопада і протягом п’яти днів з моменту прийняття його опублікують, розповіла глава Харківської міської ТВК Ольга Мозгова. За її словами, в новому протоколі немає змін у складі обраних депутатів.

“Мінус два голоси в ОПЗЖ, плюс голос “Нашому краю” і, якщо не помиляюся, на один голос різниця у “Партії Шарія”. Це ні на що не вплинуло. Зовсім”. – розповіла Мозгова.

За інформацією Мозгової, станом 27 листопада суди з приводу виборів у Харкові завершились. “Я сподіваюсь, що більше не буде, тому не хочу про це навіть говорити. Ні один суд не вплинув на результат. Це було просто затягування”, — зазначила голова ТВК.

Харківська міська територіальна комісія реєструвала депутатів відповідно до першого протоколу, складеного 5 листопада. Тепер це потрібно буде зробити заново.

“Відмінили перший протокол, відмінили другий. Тому після оприлюднення ми будемо збирати нові заяви і реєструвати”, — пояснила Ольга Мозгова.

За її словами, питання скликання сесії новообраної міської ради вирішуватимуть після того, як зареєструють усіх депутатів. “Є певні строки — 20 днів після оприлюднення”, — зазначила Мозгова.

Як повідомляв Харків Times, в Україні 25 жовтня відбулися місцеві вибори. У Харківській області проголосували трохи більше 32% виборців.

За результатами підрахунку голосів, до Харківської міської ради проходять шість партій. 34 місця в міськраді займуть депутати «Блоку Кернеса – Успішний Харків». У ОПЗЖ- майже вдвічі менше – 19 депутатів. По дев’ять місць у «Європейської солідарності» і «Слуги народу».

Представник партії «Слуга народу» Олексій Вац двічі оскаржував підсумки виборів до Харківської міськради. Він вимагав, щоб суд скасував результати протоколу Харківської міської ТВК і призначив нові вибори до міськради. Суд двічі задовольняв позови Ваца частково – в частині скасування протоколів за результатами виборів депутатів Харківської міської ради.