У Харкові суд знову скасував результати виборів до міськради

Депутати нещодавно обраної Харківської міської ради не можуть зібратися на першу сесію і почати роботу, оскільки суд вдруге скасовує результати протоколу Харківської міської територіальної виборчої комісії.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

Ініціює судові розгляди представник партії “Слуга народу” Олексій Вац.

17 листопада Харківський окружний адміністративний суд частково задовольнив його позов. Згідно з рішенням суду, новий протокол від 14 листопада скасували і зобов’язали вжити певних судом дії. Вимоги позивача визнати вибори до Харківської міськради такими, що не відбулися і призначити нові суд відмовився задовольняти.

У сторін є два дні на оскарження рішення в апеляційному суді.

Як повідомляв Харків Times, в Україні 25 жовтня відбулися місцеві вибори. У Харківській області проголосували трохи більше 32% виборців.

За результатами підрахунку голосів, до Харківської міської ради проходять шість партій. 34 місця в міськраді займуть депутати «Блоку Кернеса – Успішний Харків». У ОПЗЖ- майже вдвічі менше – 19 депутатів. По дев’ять місць у «Європейської солідарності» і «Слуги народу».

Другий апеляційний адміністративний суд скасував протокол Харківської територіальної виборчої комісії про результати виборів депутатів Харківської міської ради.