У Харкові підуть під суд чотири учасники незаконного грального бізнесу

Фото: antikor.zp.ua

У Харкові судитимуть 43-річного організатора незаконного грального бізнесу і трьох жінок, які працювали адміністраторами в нелегальних закладах.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Слідство встановило, що організатор на початку 2020 року розмістив в двох нежитлових приміщеннях в Московському і Київському районах по вісім ігрових автоматів, за гру на яких з відвідувачів брали гроші.

Три жінки брали оплату з клієнтів, консультували їх, а також звітували перед організатором про діяльність закладу. Під час проведення негласних слідчих дій оперативники задокументували п’ять епізодів злочинної діяльності.

Організатора та трьох адміністраторів судитимуть за двома статтями КК: заняття гральним бізнесом організованою групою (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 203-2 КК). Їм загрожує покарання у вигляді штрафу від десяти тисяч до сорока тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 000 до 680 000 грн). Також суд може позбавити їх права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк на один рік.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові правоохоронці обшукали два гральні заклади. В результаті обшуків вилучено 20 ігрових автоматів і 770 гривень.