Чоловік, який підірвав три гранати на проспекті Гагаріна, госпіталізований у важкому стані

Фото: hk.npu.gov.ua

Чоловік, який сьогодні, 20 листопада, підірвав дві гранати в квартирі однієї з багатоповерхівок в Харкові і одну – у дворі цього будинку, госпіталізований у важкому стані. Вибухом йому відірвало кисть руки.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області з посиланням на начальника ГУНП в Харківській області Валерія Сокуренка.

Інформація про озброєного чоловіка, який прийшов в квартиру житлового будинку про проспекту Гагаріна, надійшла до поліції об 11:46 20 листопада. Заявниця розповіла, що в квартиру її сестри прийшов колишній чоловік, який має при собі кілька гранат. На той момент в приміщенні знаходилися сестра заявниці, її батько і дитина п’яти років.

Як розповів начальник ГУНП в Харківській області Валерій Сокуренко, в дію відразу була введена спеціальна поліцейська операція «Грім».

На місці події поліцейські з’ясували, що чоловік прийшов в квартиру колишньої дружини, начебто за грошовим боргом.

“Після розмови з жінкою зловмисник вийшов на вулицю, розбив скло на кухні та кинув туди гранату. Другу гранату він закинув до кімнати. Обидві вони вибухнули. В цей час жінка знаходилася у коридорі та на щастя не постраждала. Вона була в квартирі одна, адже, побачивши озброєного чоловіка, відправила сина із батьком на вулицю. Тікаючи від поліцейських чоловік вибіг на дитячий майданчик, Там він підірвав третій боєприпас. Вибухом йому ампутувало кисть руки. Поліцейські затримали зловмисника та викликали швидку медичну допомогу.”, – розповів Валерій Сокуренко.

За висновком фахівців вибухотехнічного управління поліції, чоловік був озброєний гранатами РГД-5.

Зловмисник госпіталізований, він у важкому стані. Валерій Сокуренко відзначив, що палата, в якій поранений буде перебувати під час лікування, взята під цілодобову охорону поліції. За місцем проживання чоловіка поліцейські проведуть обшук, щоб з’ясувати, чи є у нього ще зброя та боєприпаси.

Слідчі порушили кримінальне провадження за ч.2 ст. 15, ч.2 ст. 115 КК (замах на умисне вбивство). Покарання за цією статтею передбачає позбавлення волі на термін до 15 років або довічне ув’язнення. За даними слідства, чоловікові 51 рік, він безробітний.

Як повідомляв Харків Times, 20 листопада у дворі багатоповерхівки по проспекту Гагаріна чоловік підірвав гранату.