Майстра Гутянського лісгоспу судитимуть за зрубані іншими зловмисниками дерева

Фото: khar.gp.gov.ua

До суду направлено обвинувальний висновок у відношенні майстра Краснокутського лісництва Державного підприємства «Гутянське лісове господарство», який допустив на ввіреній йому ділянці незаконну порубку дерев.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Слідство встановило, що незаконна порубка проводилася протягом серпня 2019 – лютого 2020 року. Протягом цього часу невстановлені особи вирубали понад 500 дерев різних порід – сосен, кленів, беріз, дубів, черемхи.

“Загальна сума збитків, завданих державі, становить майже 5,7 млн ​​грн”, – розповіли в прокуратурі.

Таким чином, майстер лісгоспу звинувачують у службовій недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК України). Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Як повідомляв Харків Times, майстри лісу Краснокутського лісництва ДП «Гутянське лісове господарство» підозрюють у службовій недбалості, в результаті якої на ввіреній йому ділянці було незаконно вирубано дерев на суму більш ніж в 5,5 млн грн.