У Харкові вийшли на захист української мови (фото)

Фото: suspilne.media

Вранці 3 листопада під стінами Харківської обласної державної адміністрації розпочався мітинг на захист української мови. Головна вимога протестувальників – залишити без змін закон “Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Харьківської обласної організації партії Європейська Солідарність у Facebook

В акції бере участь приблизно декілька десятків осіб – представників партії “ЄС”, спілки ветеранів АТО, організації “Просвіта”.

Учасники тримають в руках плакати з написами: “Україні – українське”, “Руки геть від мови”, “Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову”.

Виступаючі відзначають, що в Україні вже не вперше намагаються внести зміни, або взагалі скасувати прийнятий в 2019 році закон “Про забезпечення функціонування української мови як державної». Сьогодні, 3 листопада, Конституційний суд має розглянути подання щодо відповідності Конституції закону “Про забезпечення функціонування української мови як державної”.

Ініціаторами цього подання став 51 нардеп, серед яких Вадим Новинський, Сергій Ківалов, Нестор Шуфрич, Євген Мураєв, Михайло Добкін.