У Чугуївському районі домашній тиран піде під суд

Фото: hk.npu.gov.ua

Слідчі направили до суду обвинувальний акт щодо мешканця села Велика Бабка Чугуївського району області, який систематично принижував і ображав свою матір.
Про це Харків Times повідомили в прес службі Нацполіціі області.

Як йдеться в повідомленні, 77-річна потерпіла неодноразово скаржилася на 52-річного сина до Чугуївського відділу поліції.

Щоб припинити насильство, правоохоронці поставили кривдника на відповідний облік і надалі склали відносно нього три протоколи за ст. 173-2 (вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) адміністративного кодексу.
Однак ані ставлення до матері, ані поведінки чоловік не змінив. 20 жовтня пенсіонерка знову звернулася до Чугуївського відділу поліції із заявою. Слідчі выдкрили кримінальне провадження за ст. 126-1 (домашнє насильство) КК.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що чоловік майже рік влаштовує вдома скандали, зазвичай перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння. Також порушник загрожував матері, ображав її і принижував. Слідчі повідомили чоловікові про підозру у вчиненні кримінального злочину і 27 жовтня направили обвинувальний акт на розгляд до суду. За систематичні образи і приниження жінки 52-річному мешканцю села Велика Бабка загрожує до двох років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, 18 вересня Ізюмський міський суд Харківської області виніс вирок кривдникові власної бабусі.