У Харкові затримали групу онлайн-шахраїв

Фото: www.ukrinform.ru

У Харкові суд обрав запобіжний захід для шести підозрюваних в Інтернет-шахрайстві, які привласнили понад півмільйона гривень.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

За даними слідства, підозрювані привласнювали кошти онлайн кредитних установ. Угрупування діяло з вересня 2019 на території Харківської та інших областей України. Вони здійснили незаконні операції з використанням електронно-обчислювальної техніки і ряд несанкціонованих втручань в роботу автоматизованих систем, комп’ютерних мереж і мереж електрозв’язку. Встановлено причетність підозрюваних до скоєння понад 100 епізодів протиправної діяльності.

Досудове розслідування проводиться в рамках кримінального провадження, відкритого за ч.1, 2 ст. 361 КК (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж або мереж електрозв’язку) і ч. 3 ст. 190 КК (шахрайство).

П’яти підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді утримання під вартою з правом внесення застави. Організатору групи обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права внесення застави.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові кіберполіції викрила шахраїв, що діяли під виглядом інвестиційної компанії.