Кіберполіція викрила шахраїв, які діяли під виглядом інвестиційної компанії (фото, відео)

Співробітники кіберполіції в Харківській області спільно з слідчими поліції області, Службою безпеки України, під процесуальним керівництвом прокуратури області, викрили 34-річного та 24-річного місцевих мешканців у заволодінні шахрайським шляхом грошима громадян.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Кіберполіція встановила, що для своїх махінацій чоловіки створили декілька вебсайтів. Потенційним клієнтам пропонували інвестувати у прибуткові проекти та отримувати регулярний дохід. Після отримання коштів шахраї зникали.

“Реклама на сайтах запевняла споживачів, що їх коштами розпоряджаються досвідчені інвестори. Для отримання прибутку необхідно лише зареєструватись на сайті та перерахувати гроші через запропоновані платіжні системи. Мінімальна сума інвестиції складала 221 долар. В подальшому гроші вкладника потрапляли на електронні гаманці зловмисників, після чого переводилися в готівку через крипто-обмінники. Наразі встановлюється сума збитків та коло потерпілих осіб, які є громадянами України, Росії, Казахстану, Литви, Угорщини”, – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці провели обшуки в офісі та за місцями мешкання фігурантів. За результатами вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, платіжні картки та кошти у розмірі 970 тисяч доларів.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу (шахрайство). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Вирішується питання щодо оголошення чоловікам про підозру.