У Харківській області поліцейські зареєстрували 260 повідомлень про порушення виборчого законодавства

Поліцейські станом на 22 жовтня зареєстрували 260 повідомлень про порушення виборчого законодавства в Харківській області. Відкрито 24 кримінальних виробництва, складено дев’ять адміністративних протоколів.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Так, 21 жовтня до Шевченківського відділу поліції з адміністрації Шевченківського району надійшла інформація про те, що 23 жовтня за підтримки однієї з політичних партій та її кандидата на пост мера Харкова на площі Конституції відбудеться концерт.

За даним фактом слідчий відкрив кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 325 (замах на порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних хвороб і масових отруєнь) КК. Санкція статті передбачає до 3 років позбавлення волі.

Того ж дня до Харківської міськради надійшов лист від вищезгаданої політичної партії про скасування запланованого концерту в зв’язку з встановленим в Харкові «червоним» рівнем епідеміологічної небезпеки.

Вирішується питання про закриття кримінального провадження.

На даний час слідчі розслідують 24 кримінальних виробництва, 9 з яких відкриті за ч. 1, 2 і 4 ст. 296 (хуліганство), 3 — за ч. 1 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії), 1 — за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна), 1 — за ч. 1 ст. 158 (надання неправдивої інформації в орган ведення Державного реєстру виборців або інше несанкціоноване втручання в роботу Держреєстру виборців), 1 — за ч. 2 ст. 158-1 (незаконне використання виборчих бюлетенів, бюлетені для голосування на референдумі, голосування виборця, учасника референдуму більш ніж один раз, викрадення, пошкодження, приховування або знищення виборчих бюлетенів), 1 — за ч. 2 ст. 158-3 (фальсифікація, підробка, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації, документації референдуму, викрадення, пошкодження, приховування, знищення печатки виборчої комісії, комісії референдуму, виборчої урни, списку виборців або учасників референдуму), 2 — за ч. 1, 4 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), 4 — за ч. 2,3 ст. 160 (підкуп виборця, учасника референдуму, члена виборчої комісії або комісії з референдуму), 1 — за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних хвороб і масових отруєнь) та 1 — за ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження), КК.

Крім цього, працівники поліції склали 9 адмінпротоколів: 1 — за ст. 173, 6 — по ст. 212-13, 2 — за ст. 212-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Як повідомляв Харків Times, поліція розслідує недостачу в Харкові виборчих бюлетенів.