У міськраді розповіли, хто підписав подані на вибори від Блоку Кернеса документи

Фото: ТСН

Харківський міський голова Геннадій Кернес, який з 17 вересня знаходиться на лікуванні в клініці “Шаріте” в Берліні, підготував необхідні для участі в місцевих виборах документи ще в кінці серпня.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради з посиланням на директора Департаменту у справах інформації та зв’язків з громадськістю Юрія Сідоренка.

«Ми знаємо, що однією маловідомою і малопопулярною політичною силою готується чергове «інформаційне вкидання» напередодні виборів. Полягатиме воно в тому, що підпис Геннадія Кернеса на документах, поданих до ЦВК Блоком Кернеса «Успішний Харків» і документах на посаду міського голови, несправжній. Це брехня. Підпис справжній. Геннадій Кернес всі необхідні документи підготував ще наприкінці серпня. Також вчора з’явилося чергове «вкидання» про стан здоров’я Геннадія Адольфовича від одного з кандидатів на посаду мера Харкова. Мовляв, у нього є точна інформація, що стан здоров’я Геннадія Кернеса поганий і що до виборів в місто він не повернеться. Ми не розуміємо, на яких підставах цей кандидат робить такі висновки. Ми наполягаємо на тому, що жодної інформації стороння людина з клініки «Шаріте» отримати не може. По-перше, це поставить під удар репутацію самої клініки. По-друге, загрожує кримінальним переслідуванням на території Німеччини та доволі серйозним покаранням. Чекаємо на швидке повернення мера Геннадія Кернеса», – зазначив Юрій Сідоренко.

Як повідомляв Харків Times, в ніч з 16 на 17 вересня захворілий на коронавірус  Кернес був доставлений медичним літаком до Німеччини у зв’язку з погіршенням стану здоров’я.

2 жовтня Харківська міськрада спростовувала розповсюджувані у пабліках і соцмережах чутки про смерть мера міста Геннадія Кернеса.

9 жовтня в мерії заявили, що ніякого інсульту і ніякої втрати мови у Геннадія Кернеса немає.