Школи Харкова на дострокові канікули не йдуть – міськрада

pravda.if.ua

Влада Харкова не планує відправляти школи міста на дострокові канікули.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Таке рішення 12 жовтня, під час робочої наради, присвяченій посиленню протиепідемічних заходів на території міста, озвучила директор Департаменту освіти Ольга Деменко.

За її словами, інформація, поширена в. о. міністра освіти Сергієм Шкарлетом про дострокові шкільні канікули, носить рекомендаційний характер. Ольга Деменко зазначила, що школи підуть на канікули з 15 жовтня, якщо відповідне рішення ухвалить Кабмін.

«Зараз навчальні заклади працюють у штатному режимі. Жодна школа не закрита. З 4388 класів, які є в наших школах, на сьогодні дистанційно навчаються 82 класи, або менше 2%. Їх кількість щодня змінюється, але ситуація цілком контрольована. Є випадки захворюваності на коронавірус серед учителів і персоналу шкіл, але їх небагато. Ми не йдемо на канікули, чекаємо на постанову Кабміну та наказ міністерства. Дитсадки продовжують працювати, як і раніше», – зазначила Ольга Деменко.

Як повідомляв Харків Times, за даними МОЗ, в Харківській області станом на 9:00 12 жовтня виявили 25 186 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 741 з яких – за минулу добу, що стало новим антирекордом.

З початку пандемії в регіоні помер 421 пацієнт з коронавірусною хворобою COVID-19.