За добу у Харківській області сталося майже сто пожеж на відкритих територіях

Фото: kh.dsns.gov.ua

Протягом доби 6 жовтня у Харківській області рятувальників 94 рази викликали на гасіння пожеж на відкритих територіях. Загальна площа цих пожеж склала понад 85,5 га.

Про це Харків Times повідомили у ДСНС області.

Найбільша за площею пожежа сухостою трапилась о 11:25 біля села Садове у Куп’янському районі. Площа палаючої трави склала аж 10 га. У боротьбі з пожежею боролися рятувальники 44-ї Державної пожежно-рятувальної частини. О 22:00 вогонь вдалось загасити.

У Близнюківському районі вогонь від сухої трави знищив покинутий житловий будинок. Подія трапилась о 16:31 у селі Варварівка на вул. Миру, 2. Там трава горіла на площі 25 кв.м, вогонь від якої і зачепив будинок. Рятувальники впорались з вогнем о 18:00.

О 14:42 у селищі Мілове, Великобурлуцького району на відкритій території горів очерет на площі понад 10 га. О 20:13 пожежу ліквідовано.

Переважна більшість пожеж виникає через легковажність громадян, котрі попри чисельні застереження продовжують наводити лад на своїх земельних ділянках та прилеглих територіях шляхом випалювання сухостою.

Рятувальники вкотре закликають громадян: не експериментувати із займистими речовинами у пожежонебезпечний сухий період! Не допускати спалювання сміття, особливо в суху вітряну погоду, не випалювати очерет, суху траву та стерню, не дозволяти дітям гратися сірниками та запальничками. І звичайно, не проходити повз, коли помітили займання. Пожежу, що тільки розпочинається, дуже легко загасити – достатньо вилити відро води, чи закидати загоряння землею.

Як повідомляв Харків Times, харківські рятувальники допомогають ліквідувати пожежі у палаючій Луганській області.

Фото: kh.dsns.gov.ua