Одному з кандидатів в мери Харкова подарували майже 100 мільйонів гривень

Фото: УНИАН

Народний депутат України Олександр Фельдман, який збирається балотуватися на пост Харківського міського голови від «Опозиційною платформи – За життя», отримав у подарунок 98 875 000 гривен.

Про це Харків Times дізнався з декларації, поданої нардепом до НАЗК.

Згідно з документом подарунок в грошовій формі був зроблений 28 вересня від Фельдман Іди Лейбовна. Відзначимо, що прізвище ім’я по батькові дарувальника такі ж, як у матері харківського нардепа.

Цього року Олександр Фельдман відсвяткував ювілей, йому виповнилося 60 років. Правда, день народження у нардепа – в січні.

Довідка: Олександр Борисович Фельдман – уродженець Харкова. Закінчив університет імені Каразіна за спеціальністю «Економіка». Засновник і Почесний Президент концерну АВЕК. За оцінкою Forbes, стан Фельдмана досягнув 140 мільйонів доларів.

Народний депутат України IV, V, VI, VII, VIII, IX скликань. Був членом депутатських груп і фракцій: «Єдина Україна», «Демократичні ініціативи», «Демократичні ініціативи – Народовладдя», «Блок Юлії Тимошенко», «Наш край». У липні 2019 року був обраний до парламенту по174 виборчому округу (Харківська область), член фракції “Опозиційна платформа – За життя”.

У 2013 році А. Фельдман був удостоєний звання «Почесний громадянин міста Харкова».

Як повідомляв Харків Times, народний депутат України Олександр Фельдман прийме участь в боротьбі за посаду Харківського міського голови на місцевих виборах, які призначені на 25 жовтня.