У Харківській області пересувний комплекс почав стежити за вагою фур (відео)

Фото: kharkivoda.gov.ua

4 вересня в Пісочині почав працювати перший пересувний ваговий комплекс, який буде перевіряти великовантажний транспорт.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ХОДА.

Наступного тижня регіон отримає ще один пересувний ваговий комплекс. Вони будуть працювати в цілодобовому режимі в різних районах, щоб контролювати дотримання правил на всіх дорогах області.

Контролювати вагу транспорту за допомогою пересувних комплексів будуть співробітники “Укртрансбезопасності” і Нацполіціі. Перші – зважувати фури, поліцейські – стежити за дотриманням правил дорожнього руху в частині навантаження.

Керівник обласного управління «Укртрансбезпеки» Олександр Гринюк розповів, що області необхідно три-чотири подібні комплекси.

«Ми отримали два комплексу від « Укртрансбезпеки». Якщо в області в цілодобовому режимі працюватимуть 3-4 такі пересувні або стаціонарні комплекси, то дороги Харківщини будуть збережені», – повідомив Олександр Гринюк.

За його словами, найбільше порушують правила навантаження перевізники зернових, а також інших сипучих вантажів і бочки, які перевозять паливо.