Поліція підозрює проектувальника мосту через Уди в селищі Васищево у службовій недбалості

Поліція підозрює генерального проектувальника реконструкції моста через річку Уди в селищі Васищево Харківського району області у службовій недбалості, що завдала державі збитків у розмірі близько 700 тисяч гривень. 36-річному проектувальнику, призначеному також відповідальним за здійснення авторського нагляду, вже повідомили про підозру за ч. 2 ст. 367 КК (службова недбалість).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіціі області.

За даними досудового розслідування, проведеного Харківським районним відділом поліції, договір про реконструкцію моста через Уди за державні кошти було укладено у жовтні 2015 року між Васищевської селищною радою та певним товариством з обмеженою відповідальністю.

“Для забезпечення якісного виконання робіт щодо здійснення авторського нагляду по реконструкції моста, селищною радою також було укладено договір з іншим товариством з обмеженою відповідальністю. Відповідальним за здійснення авторського нагляду та за сумісництвом виконуючим функції генерального проектувальника об’єкта було призначено 36-річного інженера-проектувальника, мешканця міста Харкова”, – йдеться у повідомленні прес-служби.

Як тепер з’ясувалося, ця людина “неналежним чином виконувала свої службові обов’язки”, не внесла до журналу авторського нагляду зауваження з приводу невиконаних робіт (зазначених при цьому в договорі та передбачених проектно-кошторисною документацією) та не повідомила замовників про виявлені порушення.

Будівельно-технічна та дорожньо-технічна експертизи показали, що внаслідок цих дій, точніше бездіяльності, “державному бюджету завдано збитків на суму близько 700 тисяч гривень”.

Тепер винуватцю загрожує штраф і тюремне ув’язнення на термін до п’яти років.

Але ж як все добре починалося – у липні 2016 року міст урочисто відкрили, на відкритті був присутній тодішній голова облдержадміністрації (згодом – керівник Адміністрації президента за Петра Порошенка, а нині – лідер місцевого осередку медведчуківської партії “Опозиційна платформа “За життя”) Ігор Райнін. Ігор Львович навіть нагородив будівельників, які проводили реконструкцію моста, “почесними відзнаками – годинниками ХОДА” (так сказано у повідомленні на сайті обласної державної адміністрації).

Фото: kharkivoda.gov.ua

Як повідомляв Харків Times, у жовтні 2019 року прокуратура Харківської області повідомила про підозру колишньому заступнику голови Харківської обласної державної адміністрації (2015-2019 рр.), який, перебуваючи на посаді директора одного з департаментів адміністрації, скоїв посадовий злочин.