Смерть іноземця на “Металісті”: поліція перевірить дії “швидкої допомоги”

Фото: соцсети

Поліцейські Харкова проводять розслідування обставин смерті 29-річного громадянина Іраку, якому ввечері 24 червня стало погано під час гри в футбол на стадіоні “Металіст”, і він помер після того, як до нього два рази приїжджала “швидка допомога”.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Згідно з повідомленням, на наступний день після смерті іноземця, 25 червня, в поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК (умисне вбивство).

“Тіло померлого було направлено в морг для проведення експертизи і встановлення причини смерті. Згідно лікарського свідоцтва про смерть 25.06.2020 року причиною смерті громадянина стало серцеве захворювання, що призвело до гострого розладу кровообігу. Смерть громадянина Іраку 1991 р.н. за результатами огляду та встановлених обставин настала в результаті його захворювання і підтверджується висновком судово-медичного експерта”, – розповіли в поліції.

На сьогоднішній день допитано вісім свідків вказаної події.

Також слідчі з’ясують, чи все необхідне зробили співробітники швидкої допомоги для порятунку життя іноземця. З приводу можливого неналежного надання медичної допомоги 27 червня слідчі Слобідського відділення поліції міста Харкова зареєстрували кримінальне провадження за ч.1 ст.140 КК.

Як повідомляв Харків Times, 29-річний громадянин Іраку помер увечері 24 червня під час гри у футбол на тренувальному полі, розташованому на території спорткомплексу «Металіст» по вулиці Плеханівській в Харкові.

Директор Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Віктор Забашта заявив, що медики не повинні були використовувати дефібрилятор, рятуючи іноземного футболіста.

Глава Харківської обладміністрації Олексій Кучер заявив, що після смерті 29-річного громадянина Іраку, якому бригада швидкої не змогла надати своєчасну допомогу через поламаний дефібрилятор, слід звільнити главу “Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Віктора Забашту”.