Смерть іноземця на “Металісті”: Кучер зажадав звільнення керівника швидкої допомоги

Фото: соцсети

Ситуація в “Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф”, яким керує Віктор Забашта, зайшла в глухий кут. І смерть 29-річного громадянина Іраку, якому бригада швидкої допомоги не змогла своєчасно допомогти через поламаний дефібрилятор, ще раз продемонструвала це.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови Харківської обласної держадміністрації Олексія Кучера в Telegram.

Глава області повідомив, що протягом останніх місяців з різних джерел отримував безліч негативної інформації про методи керівництва Віктора Забашти. Ця інформація разюче відрізнялася від тієї картини, яку надавало керівництво Центру.

“Але смерть іноземного громадянина, у якого було б більше шансів вижити, якби в швидкої допомоги було необхідне обладнання, стала останньою краплею. І ми готові виправляти ці помилки. Я наполегливо пропоную Харківській обласній раді звільнити Віктора Забашту з посади керівника Центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф через невідповідність займаній посаді. Більш того, я пропоную Забашті вчинити по-чоловічому, і не чекаючи рішення обласної ради, покласти заяву про звільнення. Це буде чесно і порядно з вашого боку, Віктор Федорович”, – написав Кучер.

Він також додав, що буде проінспектовано весь автопарк швидкої допомоги на предмет його укомплектованості. Також глава області пообіцяв звернутися в з пропозицією створити робочу групу по Центру екстреної допомоги. За результатами перевірок буде поставлено питання тим, хто мовчав про дефіцит, і ситуацію будуть виправляти.

Як повідомляв Харків Times, 29-річний громадянин Іраку помер увечері 24 червня під час гри у футбол на тренувальному полі, розташованому на території спорткомплексу «Металіст» по вулиці Плеханівській в Харкові.

Директор Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Віктор Забашта заявив, що медики не повинні були використовувати дефібрилятор, рятуючи іноземного футболіста.