Колишню начальницю поштового відділення у Краснокутському районі судили за розтрату грошей клієнтів

Фото: Укринформ

Богодухівський районний суд Харківської області засудив 53-річну начальницю одного з поштових відділень Краснокутського району області до року обмеження волі та позбавлення права обіймати певні посади строком на два роки за привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 191 КК).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Суд встановив, що протягом кінця 2017 – початку 2018 рр. начальниця поштового відділення привласнила понад 160 тисяч гривень.

“Ці кошти надходили від місцевих мешканців населеного пункту в якості розрахунку за товари та послуги, в тому числі за спожиті комунальні послуги громадян”, – йдеться у повідомленні.

Через дії працівниці поштової служби кошти несвоєчасно надходили на рахунки підприємств, що надають населенню комунальні послуги. Недостачу виявили під час чергової ревізії.

Як повідомляв Харків Times, у квітні 2019 року Московський районний суд Харкова визнав винною колишню начальницю одного з відділень поштового зв’язку Харківської дирекції ПАТ “Укрпошта” у зловживанні службовим становищем, коли вона з березня по серпень 2018 року привласнила понад 150 тисяч гривень. Недостачу також виявили під час проведення чергової інвентаризації.