На трасі у Красноградському районі через зіткнення автівок стався витік соляної кислоти (доповнено)

Сьогодні, 29 травня, близько 15:00 на автодорозі Харків – Красноград – Перещепине Mercedes-Benz зіткнувся із МАЗом з причепом, що рухався у попутному напрямку. Внаслідок аварії була пошкоджена ємність із соляною кислотою та трапився її витік на проїжджу частину.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіціі області.

Прибулі на місце співробітники групи реагування патрульної поліції та слідчо-оперативної групи Красноградського відділу поліції попередньо встановили, що 43-річний водій Mercedes-Benz не впорався з керуванням та “допустив зіткнення” з вантажівкою, що перевозила кислоту.

На щастя, внаслідок аварії, що сталася за п’ять кілометрів від найближчого населеного пункту, ніхто не постраждав.

На місці аварії працюють наряди ДСНС, які ліквідовують витік. Поліція забезпечує безпеку руху по трасі.

Прес-служба ДСНС області повідомила, що МАЗ перевозив 17 кубових ємностей з розчином соляної кислоти. Від удару з двох ємностей почався витік хімічної рідини на проїжджу частину.

На місце аварії прибули рятувальники на автоцистерні та аварійно-рятувальному автомобілі у складі семи чоловік. Крім того, до місця події були направлені спеціальний хімічний підрозділ аварійно-рятувального загону спеціального призначення та пересувна хімічна лабораторія Навчального центру Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України.

Для нейтралізації та зменшення концентрації парів соляної кислоти у повітрі підрозділом ДСНС подано розпилений розчин води. Органами місцевого самоврядування організовано підвіз соди, що використовувався для подальшої нейтралізації розлитої хімічної речовини. Станом на 18:20 витік з ємкостей ліквідовано. Лабораторія провела заміри повітря, перевищень гранично допустимих концентрацій немає.

Як повідомляв Харків Times, вранці сьогодні, 29 травня, приблизно о 04:47 у селі Грушівка сталося ДТП за участю військових вантажівок “ЗІЛ” та “Урал”. В аварії постраждали четверо людей.