Харківський театр “PS” опинився на межі закриття й просить допомоги

Скриншот видео

Один з перших недержавних репертуарних театрів Харкова та єдиний, який ставить вистави виключно українською мовою, – театр “Post Scriptum” – може втратити своє приміщення, а це означає його загибель.

Про це Харків Times стало відомо з відеозвернення творця й незмінного художнього керівника театру “PS” вже більше 20 років, заслуженого діяча мистецтв України Степана Пасічника.

“21 рік ми грали на різних майданчиках Харкова, але вже 8 років живемо в приміщенні на вулиці Гіршмана. Тут ми граємо і створюємо свої вистави, тут працює театральна студія для дорослих і театральна школа для дітей. Харків’яни знають і вже стигли полюбити це приміщення. Завжди відмічають унікальну теплу і затишну – домашню атмосферу театру. І от все це ми можемо сьогодні втрати. Це фактично ставить під загрозу саме існування театру “, – говорить Пасічник.

Проблема в тому, що “PS”, на відміну від державних театрів, гроші на своє існування отримує виключно від глядачів, які приходять до театру. У зв’язку з епідемією коронавірусної хвороби COVID-19 театр призупинив свою діяльність та перестав грати вистави. У зв’язку із цим “PS” втратив можливість оплачувати оренду свого приміщення. Попереду літо – “мертвий сезон” для театрів.

Сьогодні театр “Post Scriptum” звертається до своїх глядачів та до всіх, кому не байдужа доля мистецтва у нашому місті за допомогою. Для того, щоб театр зміг оплатити оренду приміщення до вересня, необхідно 240 тисяч гривень. Для театрального колективу, тим більше, такого, що не має можливості грати вистави, – це непідйомна сума. “Самотужки ми її зібрати не зможемо. Все це може призвести до того, що ми просто опинимось на вулиці, а Харків втратить самобутній осередок культури”, – каже Степан Пасічник.

Допомогти театру можна, перерахувавши будь-яку суму за такими реквізитами: 5169 3305 1748 6269 у Приватбанку, Пасічник Степан Володимирович.