У Харківській області суттєво здорожчає проїзд в електричках

Фото: www.pz.gov.ua

Після відновлення приміського сполучення залізницею у Харківській області ціна квитка на проїзд в електричках від 1 до 5 км збільшиться з 3,5 грн до 8 грн, до 300 км — з 13,7 грн до 40 грн.

Про це  Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного з посиланням на речницю регіональної філії “Південна залізниця” АТ “Укрзалізниця” Ірину Гаманенко.

За її словами, Харківщина була однією з областей, що обслуговуються “Південною залізницею”, яка тривалий час не підвищувала вартості проїзду.

“Ми зрівняли ціни, які були затверджені у квітні 2019 року. “Південна залізниця” обслуговує територію  – Полтавську, Сумську, Харківську, Чернігівську частково і Луганську області. Ціни на проїзд приміського пасажирського транспорту затверджуються разом з обласними державними адміністраціями. Полтавська, Сумська ще у квітні 2019-го затвердили ці ціни. І на початку травня 2020-го затвердила ХОДА”, — сказала Гаманенко.

Згідно з інформацією на сайті Південної залізниці, вартість проїзду на відстань від 6 до 10 км складає 10,50 грн., на відстань від 41 до 50 км – 15 грн, від 141 до 150 км – 29 грн.

Безкоштовним залишається проїзд для 18 категорій громадян, для дітей до 14 років діє 75% знижки, для студентів — 50%.

Кабінет Міністрів дозволив “Укрзалізниці” відновити роботу поїздів та електричок з 1 червня.

Як повідомляв Харків Timesза І квартал 2020 року органи місцевої влади у Харківській області відшкодували за перевезення пільговиків залізницею менше 7%.

В Укрзалізниці попередили, що зростання заборгованості ставить під загрозу відновлення приміського сполучення.