Харків отримає 49 нових тролейбусів (оновлено)

Фото: bogdan.ua

Автомобільна корпорація “Богдан моторс” поставить до Харкова 49 тролейбусів власного виробництва.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби корпорації.

Договор на поставку тролейбусів був підписаний сьогодня, 12 травня між представниками ДП “АСЗ №1”, “АК “Богдан Моторс”, Харківської міської ради та КП “Тролейбусне депо №3”.

Тендер на поставку електротранспорту “АСЗ №1” та “Богдан Моторс” виграли приблизно місяць тому. Згідно вимог тендеру, мають бути поставлені 12 дев’ятндацятиметрових “Богдан Т90117” та 37 дванадцятиметрових “Богдан Т70117”. Один з ни матиме запас автономного ходу не менше 20-ти кілометрів.

Тролейбуси будуть придбані за кошти Європейського інвестиційного банку, з яким комунальне підприємство “Тролейбусне депо № 3” підписало угоду на закупівлю транспорту та придбання ремонтного та діагностичного обладнання.

Згідно вимог тендеру, тролейбуси будуть поставлені протягом 50 тижнів після отримання авансового платежу. Додатково до всіх тролейбусів поставлятиметься комплект запасних частин і витратних матеріалів та комплект інструментів та обладнання для обслуговування і ремонту тролейбусів. Також представники компаній-постачальників організують навчання для харків’ян з питань експлуатації, технічного обслуговування та ремонту тролейбусів.

За інформацією прес-служби міськради, Європейський інвестиційний банк виділив Харкову 10 млн на закупівлю цієї партії тролейбусів. Кошти виділені в рамках проекту «Міський громадський транспорт України» (UUPTP).

Довідка. Проект UUPTP – це рамковий кредит на 200 млн євро для фінансування оновлення громадського транспорту в 11 містах України, включаючи Харків. Реалізація проєкту «Міський громадський транспорт України» сприяє скороченню кількості ДТП завдяки стимулюванню переходу від приватних автомобілів до громадського транспорту і зменшення кількості транспортних пересадок в сільській місцевості. Додаткова технічна допомога, яка фінансується ЄС в рамках цього проекту, допомагає Міністерству інфраструктури і містам-учасникам реструктуризувати і модернізувати сферу міського громадського транспорту України і сприяє поступовому наближенню до технічних нормативів, які відповідають чинним стандартам ЄС.

Як повідомляв Харків Times, у 2019 році “Богдан моторс” став переможцем тендера на поставку у Харків 57 сучасних тролейбусів.

У січні 2020 року Кернес анонсував покупку ще 48 нових тролейбусів.