У Харкові суд оштрафував за п’яне водіння на 40 тисяч гривень

Фото: Leopolis.news

Жовтневий районний суд м.Харкова визнав винним водія автомобіля ВАЗ в тому, що він керував авто в стані алкогольного сп’яніння і оштрафував на 40 800 гривень.

Про це Харків Times дізнався з постанови суду від 30 квітня.

Патрульні зупинили вказаний ВАЗ 9 березня в 21:25 на вулиці Семінарській 80/2. Під час спілкування з водієм інспектори виявили у нього явні ознаки алкогольного сп’яніння: запах алкоголю з рота, тремтіння пальців, порушення мови. Від проходження огляду на стан алкогольного сп’яніння на місці зупинки за допомогою газоаналізатора і в закладі охорони здоров’я він відмовився в присутності двох свідків.

Суд також встановив, що що протягом року чоловіка двічі штрафували за п’яне водіння. Також з’ясувалося, що у порушника взагалі немає прав і керував він чужим авто.

Правопорушник на судове засідання не з’явився, хоча був повідомлений про його проведення в установленому законом порядку.

Суддя, розглянувши всі обставини справи, виніс рішення накласти на водія штраф в розмірі 2400 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (40 тис 800 грн). Крім цього порушник повинен буде сплатити 420 грн 40 коп. судового збору.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові увечері 1 травня п’яний водій автомобіля Nissan влаштував перегони по пішохідних доріжках на вулиці Героїв праці, а потім тікав від патрульних.