У Харкові через коронавірус переводять пацієнтів з дитячої інфекційної лікарні

Фото: Командування Медичних сил ЗСУ

У Харкові для хворих на коронавірус готують місця в обласній дитячій інфекційній лікарні. Для цього маленьких пацієнтів переводять в обласну дитячу лікарню на Холодній горі.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі обладміністрації з посиланням на директора департаменту охорони здоров’я ХОДА Вадима Іваннікова.

За інформацією Іваннікова, в обох інфекційних лікарнях налічується 470 ліжок для пацієнтів з COVID-19. Госпіталізованим з підозрою на коронавірус роблять ПЛР тести. Після перевірки і двох негативних ПЛР-ів їх переводять на лікування в чотири міські лікарні.

Обласна доросла інфекційна лікарня може прийняти 200 пацієнтів з COVID-19, розповів директор медзакладу Павло Нартов. На ранок 30 квітня в цій лікарні проходять лікування 152 пацієнта, з них – 89 хворих, решта – з підозрою на коронавірус. Ще у дорослу інфекційну лікарню можуть госпіталізувати 48 осіб.

За інформацією глави ХОДА Олексія Кучера, в лікарні один хворий на коронавірус підключений до апарату ШВЛ, двоє знаходяться – на кисневій масці.

За добу в області кількість хворих на коронавірус збільшилася на 12 осіб, 10 з них – жителі Харкова. Всього станом на 30 квітня в області зареєстровано 249 випадків захворювання коронавірусною інфекцією, в Харкові – 129 випадків.

Діагноз COVID-19 підтверджений у 65 медиків (+3 за добу).

За минулу добу видужав ще один пацієнт, у якого діагностували COVID-19 – всього 20 випадків одужання після коронавірусу. Кількість летальних випадків в області не змінюється вже три дні – четверо померлих.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області станом на 9:00 30 квітня виявлено 249 випадків коронавирусной хвороби COVID-19, з яких 12 – за минулу добу.

Кожен четвертий хворий COVID-19 – медик.

У Харківській області через спалах захворюваності коронавірусною інфекцією закрили Зміївську районну лікарню. COVID-19 виявили в 30 жителів району, з них – 12 медиків.