У Харківській області через спалах коронавірусу закрили ще одну лікарню

Фото: РБК-Україна

У Харківській області через спалах коронавірусу закрили Зміївську районну лікарню. COVID-19 виявили у 30 мешканців району, з них – 12 медиків.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі обладміністрації.

У дев’яти мешканців району, в тому числі у трьох дітей, раніше діагностували пневмонію. Двое з них вже вилікувались від пневмонії, їм проводять контрольні обстеження на COVID-19. Один пацієнт лікується амбулаторно. Ще шестеро, серед яких   троє дітей, госпиталізовані, їхній стан не важкий.

“У 21 людини захворювання має легкий перебіг, у більшості – взагалі без симптомів”, – розповіли в прес-службі.

Зміївська ЦРЛ – вже друга лікарня в області, де зареєстровано спалах коронавірусу. Раніше на карантин закрили обласну психіатрічну лікарню у селищі Стрілеча.

Загалом у Харківській області коронавірус виявлено у працівників 15 медичних закладів. За данними на 28 квітня в області виявили 221 випадок COVID-19, в тому числі у 57 медиків.

Як повідомляв Харків Times, через спалахи коронавірусу в Харківській області закрили на карантин два села: Високопілля в Валківському районі,  де померла хвора на коронавірус. і Стрілеча, де розташована обласна психлікарня, в якій COVID-19 захворіли 11 осіб.

У Харківській області на коронавірус захворіла дворічна дівчинка.

У Харкові на коронавірус захворіли четверо військовослужбовців і двоє працівників Збройних сил.