У Вовчанському лісництві вигоріло 10 га сосни

Фото: kh.dsns.gov.ua

За добу, 3 квітня, в Харківській області до рятувальників 68 разів звернулися по допомогу через пожежі, що виникли через займання сухостоїв. Наймасштабніша сталася у Вовчанському лісництві, де вигоріло понад 10 га території.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДСНС області.

Повідомлення про пожежу в Вовчанському лісництві, поблизу с. Караїчне на номер служби порятунку “101” надійшло о 14:30.

“Вогнеборці, які прибули на виклик, встановили, що горить 10 га сухої трави, сосни та хвойної підстилки”, – йдеться в повідомленні.

До ліквідації цієї пожежі було залучено: 13 одиниць пожежно-рятувальної техніки, два трактори для оборювання, та 50 рятувальників Харківського гарнізону. Пожежу було локалізовано о 18:50, а о 21:10 – повністю ліквідовано.

Також під час пожеж, що виникли через займання сухостою, було пошкоджено чотири господарчі споруди у Великобурлуцькому, Дергачівському, Харківському та Первомайському районах. У Дергачівському районі полум’ям від палаючої сухої трави пошкоджено дах гаражу.

Загальна площа 68 пожеж, що виниклаи 3 квітня через займання сухостою, склала понад 90 га.

Переважна більшість таких загорянь трапляється через легковажність громадян, котрі попри чисельні застереження рятувальників продовжують наводити лад на своїх земельних ділянках та прилеглих територіях шляхом випалювання сухостою. В ДСНС закликають не нехтувати правилами пожежної безпеки. Не спалювати сміття суху траву та очерет, особливо в суху вітряну погоду.

Як повідомляв Харків Timesу Харківській області від підпалу сухої трави постраждало три житлові будинки.