Стало відомо, які лікарні Харкова отримають нові апарати УЗД

Нові апарати ультразвукової діагностики надійдуть до 14 лікарень Харкова.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

Апарати «Versana Essential» виробництва компанії «GE Healthcare» («General Electric») отримають лікарні №6, 8, 10, 11, 13, 17, 18, 20, 25, 27, 28 та 31, дитяча лікарня №19 та лікарня швидкої та невідкладної допомоги ім. проф. О. І. Мещанінова.

Документи на обладнання головним лікарям медустанов сьогодні, 25 березня, передали заступник міського голови Світлана Горбунова-Рубан та директор Департаменту охорони здоров’я Юрій Сороколат. Захід пройшов на базі Міської клінічної багатопрофільної лікарні № 17, у навчальному кабінеті, де лікарі освоюють новий сервіс «HELSI.me».

Світлана Горбунова-Рубан зазначила, що в умовах поширення коронавірусу апарати УЗД необхідні, щоб швидше діагностувати супутні захворювання у пацієнтів з цим захворюванням.

«У людей, які мають хронічні захворювання, які треба діагностувати вчасно і лікувати паралельно з вірусним. Тому без цього устаткування буде важко», – пояснила заступник міського голови.

За її словами, нові апарати УЗД придбали харківські бізнесмени: 11 апаратів передав засновник ТОВ «Хлібокомбінат «Кулиничі» Володимир Мисик, а три – директор IT-компанії «NIX» Ігор Брагінський.

«Бізнес у місті Харкові відрізняється від інших міст своєю соціальною позицією. Штаб, який створено у нашому місті за ініціативи міського голови Геннадія Кернеса та Олександра Ярославського, – приклад того, як треба діяти. Вірусна хвороба не питає, скільки в тебе грошей, і може прийти до кожного. Тому соціально відповідальний бізнес робить велику справу, щоб мінімізувати ризики», – сказала Світлана Горбунова-Рубан.

Вона нагадала, що за кошти міського бюджету для харківських лікарень було придбано п’ять швейцарських апаратів штучної вентиляціі легенів, і поставки діагностичної та дихальної апаратури, засобів індивідуальний захисту, антибіотиків, дезінфікуючих засобів продовжаться. При цьому віце-мер зазначила, що списки необхідного постійно доповнюються.

Довыдка: апарати «Versana Essential» – універсальна ультразвукова система з інтуїтивним робочим процесом, широким набором функцій, інструментами автоматизації та навчальними програмами для продуктивної роботи в умовах інтенсивного застосування. На апараті можна проводити всі види первинних УЗД-досліджень, анатомічні структури і фізіологічні функції організму виводяться на екран з високою роздільною здатністю.

Як повідомляв Харків Times, у 17-й лікарні випробували новий апарат ШВЛ.