Суд по Кернесу перенесено через карантин

Фото: kharkov.dozor.ua

Київський райсуд Полтави задовольнив клопотання адвокатів міського голови Харкова Геннадія Кернеса про перенос засідання на іншу дату, коли спливе термін встановленого Кабінетом міністрів карантину.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Укрінформу з посиланням на адвоката Кернеса Олександра Гунченка.

“Напередодні на адресу Київського райсуду Полтави подано клопотання від Геннадія Кернеса та його охоронців Віталія Блинника та Євгена Смицького про перенесення судового засідання, яке призначено на 20 березня 2020 року на 10:00 годину, на іншу дату – не раніше 3 квітня 2020 року у зв’язку з запровадженням відповідною Постановою КМУ карантину на території України”, – зазначив Гунченко.

За його словами, суд задовольнив клопотання і чергове засідання призначив на 8 квітня, якщо ситуація з коронавірусом не погіршиться.

Довідка. 2 березня 2015 року міському голові Харкова і двом його охоронцям повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України. Їх звинувачують у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двом активістам Євромайдану – Сергію Ряполову і Олександру Кутяніну 25 січня 2014 року.

26 березня 2015 Генпрокуратура передала обвинувальний акт проти Кернеса і двох його охоронців до суду. 2 квітня Вищий спеціалізований суд України переніс розгляд справи в Полтаву.

10 серпня 2018 року суддя Київського районного суду Полтави Андрій Антонов закрив справу проти Кернеса у зв’язку з відмовою прокуратури брати участь в дебатах. Суддя зазначив, що прокурори не з’явилися на жодне з 7 призначених засідань для проведення дебатів. У зв’язку з цим він вважав, що прокуратура відмовилася від звинувачення і закрив справу проти підсудного.

Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження за підозрою у винесенні неправосудного рішення суддею Антоновим. Також ГПУ подала апеляцію на закриття провадження стосовно Харківського міського голови Геннадія Кернеса. Засідання суду по її розгляду переносилися вже шість разів.

Як повідомляв ХарківTimes, до Київського районного суду м. Полтави надійшло клопотання про перенос призначеного на 20 березня судового засідання у справі по обвинуваченню Геннадія Кернеса та його охоронців Віталія Блинника та Євгена Сміцького у викраденні та катуванні людини.