Керівників харківських вузів закликали надати допомогу регіону в боротьбі з COVID-19

Рада ректорів Харківщини та Харківський університетський консорціум звернулися до керівників освітніх установ регіону із закликом “долучитися” до боротьби з коронавірусом COVID-19.

Про це Харків Times стало відомо з тексту звернення, опублікованого на сайті Харківського національного університету ім. Каразіна.

У зверненні за підписом голови Ради ректорів, ректора ХНУ Віля Бакірова та президента Харківського університетського консорціуму, директора Харківського регіонального інституту держуправління Людмили Бєлової керівників установ освіти закликають “не лише суворо дотримуватися усіх карантинних заходів, передбачених урядом, але й долучитися всіма можливими і доступними за цих обставин ресурсами для боротьби з коронавірусом у Харківський області”.

Керівникам пропонується організувати допомогу регіону “волонтерами, засобами дезінфекції, іншими потрібними матеріалами, транспортом”.

“Подолання гострої загрозливої ситуації – наша спільна справа. Навчальні заклади Харківщини не можуть у цей час стояти осторонь”, – йдеться у зверненні.

При цьому керівникам рекомендується звертатися до “створеного антикризового штабу, який очолив Олександр Ярославський”.

На позачерговій сесії Харківської міської ради, що проходила сьогодні, 18 березня, мер міста Геннадій Кернес сказав, що питання про цей штабі або подібну структуру вирішуватиметься лише завтра на зустрічі керівників регіону з бізнесменом Ярославським.

“Він (Ярославський – ХТ) дав грошей спочатку на українські, так би мовити, потреби, потім дає гроші на харківські потреби. Ми зустрінемося завтра і приймемо рішення, як це буде називатися і як це буде виглядати”, – сказав Кернес.

Як повідомляв Харків Times, інформація про створення в Харкові “антикризового штабу”, який очолив відомий бізнесмен, бенефіціар групи DCH Олександр Ярославський, що з’явилася 17 березня, в українських ЗМІ, ймовірно, виявилася дещо передчасною. За словами губернатора області Олексія Кучера, офіційно такого штабу не існує.

Харківський міський голова Геннадій Кернес 17 березня заявив про те, що вони із відомим бізнесменом Олександром Ярославським і головою Харківської обласної державної адміністрації Олексієм Кучером об’єдналися у робочу групу для пошуку фінансування боротьби з пандемією коронавірусу.