Об’єдналися у робочу групу – Кернес

Харківський міський голова Геннадій Кернес заявив про те, що вони із відомим бізнесменом Олександром Ярославським і головою Харківської обласної державної адміністрації Олексієм Кучером об’єдналися у робочу групу для пошуку фінансування боротьби з пандемією коронавірусу.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення Кернеса на його сторінці у Telegram.

“Разом з Олександром Ярославським й очільником Харківської області Олексієм Кучером об’єдналися сьогодні у робочу групу. Її мета – через позабюджетні гроші знайти джерела фінансування для боротьби з епідемією коронавірусу”, – написав мер.

За його словами, у першу чергу, мова йде про закупівлю для міста й області апаратів штучної вентиляції легенів і тестів для виявлення COVID-19.

“Олександр Ярославський зобов’язався привезти до Харкова 5 тисяч упаковок, у кожній з яких буде по сорок тестів. Таким чином найближчим часом у місті з’явиться 200 000 тестів для виявлення коронавірусу”, – повідомив Кернес.

Влада за підтримки бізнесу “продовжують роботу з пошуку на ринку й закупівлі апаратів ШВЛ”. Крім того, мер запевнив, що увага буде зосереджена на підтримці соціальних груп, які потребують цього.

“Забезпечимо їх належними умовами та всім необхідним для подолання серйозної проблеми поширення COVID-19. Пенсіонери, ветерани, діти війни та інші соціальні групи можуть розраховувати на нашу допомогу в цей непростий час”, – запевнив мер Харкова.

Як повідомляв Харків Times, інформація про створення в Харкові “антикризового штабу”, який очолив відомий бізнесмен, бенефіціар групи DCH Олександр Ярославський, що з’явилася сьогодні, 17 березня, в українських ЗМІ, ймовірно, виявилася дещо передчасною. За словами губернатора області Олексія Кучера, офіційно такого штабу не існує.