Карантин проти коронавірусу: Кучер просить Кернеса закрити школи в Харкові

Фото: mediaport.ua

Глава Харківської обладміністрації Олексій Кучер звернувся до представників харківської міської влади з вимогою виконати постанову Кабінету міністрів “Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19” і закрити школи Харкова на карантин.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Олексія Кучера в Facebook.

Як повідомив глава області, на підставі постанови Кабміну в ХОДА розроблений свій план дій, докладніше про який розкажуть на брифінгу, сьогодні, 12 березня.

Також Олексій Кучер повідомив, що у зв’язку з карантином усі виїзні прийоми громадян в районах області в період з 12 березня по 3 квітня проводитися не будуть. Вони переносяться орієнтовно на квітень.

Запланований на 21 березня всеукраїнський проект «Озеленення України» також переноситься на квітень.

Глава області нагадав, що згідно з ПКМУ в зв’язку з карантином відвідування навчальних закладів на всій території України забороняється. Навчальні заклади всіх рівнів і форм власності повинні бути закриті на карантин.

“Окремо хочу звернутися до представників харківської міської влади з вимогою відповідально поставитися до здоров’я харків’ян! Візьміть до уваги Постанову Кабміну і виконайте розпорядження МОН!”, – закликав Олексій Кучер.

Як повідомляв Харків Times, з 12 березня в Харкові вводять профілактичні заходи в зв’язку з загрозою коронавірусу. Згідно вжитим заходам школи і садки Харкова на карантин не закривають, але змінять навчальний процес.