Карантин проти коронавірусу у Харкові: Кернес розповів про зміну життя харків’ян

Фото: 057.ua

З 12 березня у Харкові вводять профілактичні заходи в зв’язку з загрозою коронавирусу.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення міського голови Геннадія Кернеса в Telegram-каналі.

«Із завтрашнього дня і на три найближчі тижні повсякденне життя Харкова чекають зміни. Будуть закриті театри і кінотеатри, цирк, розважальні центри та ігрові зони в шопінг-моллах», – йдеться в повідомленні.

Спортивні заходи теж поки почекають кращих часів. А для неспортивних – інакше вони називаються масовими – вводиться обмеження на кількість учасників до 60 чоловік.

Тепер трохи докладніше про те, чому не закриваємо сади і школи.

Причина перша – за останні 20 днів ми спостерігаємо зниження рівня захворювань на ГРВІ в школах.

Причина друга – куди батькам діти своїх дітей на час тритижневого карантину зовсім незрозуміло і для багатьох з них – цей час стає важким випробуванням. Але якщо хтось вважає, що для його дитини краще найближчим часом пересидіти вдома – керівництво шкіл не буде проти, необхідно тільки написати відповідну заяву на ім’я керівника навчального закладу. І, до речі, скоро канікули – з 23-го по 29-е березня.

Але тих дітей, які будуть відвідувати школи, теж чекають зміни. Для середньо- і старшокласників буде скасована багатокабінетна система, навчальний процес буде проходити в одному класі. Вранці діти будуть проходити медичний огляд. Самі ж школи будуть додатково дезінфікувати.

Інших заходів, включаючи зміни в роботі транспорту, не буде.

Мер акцентує увагу на тому, що у Харкові немає жодного не те, що хворого коронавірусом, немає жодної підозри на цю хворобу. Але ще тиждень тому Департаментом охорони здоров’я всі профільні лікувальні заклади були підготовлені до прийому хворих коронавірусом.

«Всі описані вище заходи ми проводимо превентивно, щоб таких хворих в нашому улюбленому Харкові і не з’явилося», – йдеться в повідомленні мера.

Як повідомляв Харків Times, пробне Зовнішнє незалежне оцінювання у Харкові, Полтаві і Сумах відклали в рамках заходів із запобігання поширенню коронавірусу.