“Слуга народу” заявила про зняття з виборів свого кандидата по 179 округу Алексійчук

Фото: Слуга народу / Telegram

Партія “Слуга народу” заявила про зняття з виборів свого кандидата по 179 округу Вікторії Алексійчук.

Про це Харків Times дізнався з публікації у офіційному Telegram-каналі партії.

“Кандидат від партії “Слуга Народу” Вікторія Алексійчук вирішила припинити участь у передвиборчій кампанії на 179 окрузі. Таке рішення Вікторії підтримала Вища рада партії. Ми дякуємо Вікторії Алексійчук за чесну і прозору кампанію і розраховуємо на її залученість до командної роботи під час виборів до місцевих рад у жовтні цього року”, – йдеться у повідомленні.

В ньому також зазначається, що рішення про висунення кандидатки від “Слуги Народу” на окрузі було ухвалене ще в перші дні лютого. Тоді, коли не було ясності, хто ж іще вирішить балотуватися.

“Поява Юлії Світличної серед кандидатів повністю змінила передвиборчу картину. Було би нечесно і нерозумно ігнорувати це. Головне політичне слово в Україні сьогодні – досвід. І не досвід корупції, не досвід брехні протягом десятиліть у політиці, а досвід успішного управління у складному регіоні. Світлична справді є досвідченим управлінцем із конкретними успішними кейсами. І це не просто слова. Це вимірюється реальною підтримкою людей на Харківщині. Було би стратегічною помилкою для “Слуги Народу” зупиняти такого фахівця на шляху до Верховної Ради або якось перешкоджати”, – зазначається у повідомленні.

“Ми не для того пішли у політику, щоб ставити свої егоїстичні інтереси вище настроїв людей. Для старих партій було би природнім боротися за місце для своєї людини у політиці, не зважаючи на визначені обставини, та намагатися організувати перемогу на виборах будь-якою ціною. Для “Слуги Народу” важливіше, щоб у парламенті з’явився ще один досвідчений політик із реальною і заслуженою підтримкою у суспільстві та щоб між нашою політичною силою і ним була побудована нормальна співпраця. Тим більше, що Юлія Світлична має ті принципи, за якими відбираємо кандидатів і ми: особиста чесність та порядність, незаплямованість корупцією, здатність втілювати стратегію невпинних позитивних змін у країні”, – зазначається у публікації.

Як повідомляв Харків Times, народний депутат Олександр Качура заявив, що за результатами останніх опитувань соціологічної групи “Рейтинг”, Алексейчук набирає лише 12,5% голосів.

17 лютого, ЦВК завершила реєстрацію кандидатів в окрузі № 179 на Харківщині. Всього в окрузі зареєстровано 40 кандидатів, серед яких 29 – представники політичних партій, решта 11 – самовисуванці.

Виключений зі списку партії “Слуга народу” на парламентський виборах влітку 2019 року, самовисуванець по 179 округу на проміжних виборах Михайло Соколов зняв свою кандидатуру.