На 179 виборчому окрузі стало на одного кандидата менше

Фото: УНИАН

Виключений зі списку партії “Слуга народу” на парламентський виборах влітку 2019 року, самовисуванець по 179 одномандатному виборчому округу на проміжних виборах Михайло Соколов зняв свою кандидатуру.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення у Facebook Центральної виборчої комісії.

Згідно з повідомленням, сьогодні, 27 лютого, Комісія скасувала реєстрацію Соколова М. Ю. “у зв’язку з відповідною заявою вказаного кандидата в народні депутати України про відмову його від балотування, яка надійшла до Комісії”.

Таким чином, невдалою виявилася вже друга спроба Михайла Соколова стати депутатом Верховної Ради. На виборах влітку 2019 року він значився під номером 99 у партійному списку партії “Слуга народу”.

Однак, ЗМІ оприлюднили інформацію про те, що Соколов на той час, схоже, був громадянином Російської Федерації та “виконавчим партнером російської лобістської компанії Kesarev Consulting”. Згідно із даними ЦВК, Соколов і сьогодні займає ту ж посаду в тій самій російській компанії.

Однопартійці Соколова обіцяли “розібратися” із питанням його громадянства й, мабуть, розібралися, оскільки на з’їзді партії 7 липня 2019 року він був виключений з партійних списків. Можливо, у цьому зіграв свою роль і лист, отриманий партією від Центральної виборчої комісії, у якому містилася інформація про можливе подвійне громадянство чотирьох членів партії, що значилися у партійних списках.

Як повідомляв Харків Times, 17 лютого, ЦВК завершила реєстрацію кандидатів в окрузі № 179 на Харківщині. Всього в окрузі зареєстровано 40 кандидатів, серед яких 29 – представники політичних партій, решта 11 – самовисуванці.