Поліція розслідує зіткнення на “Барабашово” як масові заворушення” (відео)

За фактом подій на ринку «Барабашово» харківська поліція відкрила кримінальне провадження.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Нацполіціі області.

До Київського відділу поліції з місця заворушень на ринку «Барабашово» доставлено 53 громадянина для встановлення їх осіб та проведення слідчих дій.

Для забезпечення публічного порядку та безпеки громадян на місці події перебувають наряди патрульної поліції, слідчо-оперативні групи, спецпризначенці, фахівці вибухотехнічного управління поліції.

Інформацію за фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1ст.  294 (масові заворушення) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років. Триває огляд місця події та встановлення осіб, причетних до протиправних дій. Вилучено речові докази, які будуть направлені на експертне дослідження.  Фахівці вибухотехнічного управління жодних вибухонебезпечних предметів не виявили.

Як повідомляв Харків Times, 27 лютого між підприємцями ринку та комунальниками, які приїхали на демонтаж конструкцій, почалися зіткнення. В зіткненнях постраждали п’ятеро людей

На ринок приїхав Геннадій Кернес. Він спілкується з підприємцями, доводячи, що будівництво цієї дороги зарезервовано в Генеральному плані Харкова ще в 1953 році. Будівництво абсолютна законне, і дорога буде побудована.

Глава Харківської обладміністрації Олексій Кучер планує завтра, 28 лютого, термінове відрядження до Києва, щоб проінформувати Президента України Володимира Зеленського про ситуацію на ринку «Барабашово», де сьогодні відбулися сутички і постраждали люди.