Російським акторам, які планували виступити в Харкові, на 10 років заборонили в’їзд в Україну

Фото: ГПСУ

6 лютого група російських акторів двічі намагалася потрапити в Україну. Спочатку іноземцям, двоє з яких незаконно відвідували окупований Крим, відмовили у в’їзді прикордонники Білгород-Дністровського загону. Але росіяни не заспокоїлися і намагалися перетнути кордон через інший пункт пропуску, де отримали не тільки відмову, а й заборону на в’їзд в Україну.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Держприкордонслужби.

У Білгород-Дністровському, куди росіяни прибули з Молдови, українські прикордонники встановили, що іноземці є учасниками ліричної комедії «Ідеальний свідок». Іноземні актори запевняли, що стосовно них немає підстав для недопущення на гастролі в Україну.

“Однак з’ясувалося, що двоє з росіян є акторами, які незаконно відвідували тимчасово окуповану територію АР Крим, де брали участь у зйомках фільму”, – розповіли в Держприкордонслужбі України.

Акторам, що незаконно відвідували окупований Крим, прикордонники заборонили в’їзду в Україну терміном на три роки. Ще двох учасників трупи, які не змогли підтвердити мету своєї поїздки в Україну, не пропустили через кордон. Решта громадян Росії відмовилися їхати в Україну.

Після завершення всіх процедур їх повернули до Республіки Молдова.

Однак уже через кілька годин ця група іноземців знову з’явилася на українському кордоні. На цей раз вони обрали інший пункт пропуску, ймовірно сподіваючись, що їм все ж таки вдасться потрапити в нашу країну.

Цього разу двох громадян Росії, яким раніше заборонили в’їзд в Україну, оштрафували. Крім цього їм продовжили термін заборони на в’їзд в Україну до 10 років. Четверо інших учасників трупи отримали заборону на в’їзд на три роки.

За інформацією сайту internet-bilet.ua, показ вистави за участю російських акторів “Ідеальний свідок” повинен був відбутися 18 березня в театрі імені Шевченка в Харкові. У виставі задіяні Павло Баршак, Ігор Ліванов, Олена Корікова.

Як повідомляв Харків Times, в Харківському театрі імені Шевченка скасували спектакль за участю російського актора Віктора Логінова, який прославився роллю Геннадія Букіна у фільмі «Щасливі разом». Спектаклю не буде, оскільки Логінов виступав в окупованому Криму в 2018 році.