SkyUp буде літати з Харкова до Стамбула

Фото: Юран Танчин

Державіаслужба дозволила українському авіаперевізнику SkyUp відкрити рейси в Стамбул і Казахстан.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення avianews.com.

Комісія Державіаслужби України на засіданні 27 грудня схвалила заявки SkyUp на регулярні маршрути з Львова, Запоріжжя та Харкова до Стамбула, повідомили avianews.com в прес-службі авіакомпанії.

SkyUp зможе відкрити польоти за цими напрямками з 1 березня 2020 року з частотою до чотирьох разів на тиждень.

Також авіаперевізнику дозволили літати з Києва до найбільшого міста Казахстану Алмати з частотою до трьох рейсів на тиждень. До 27 жовтня цей маршрут обслуговувала МАУ, проте закрила лінію через збитковість, пов’язану з необхідністю обльоту території Росії.

Зараз рейси між Україною та Казахстаном виконує тільки авіакомпанія Air Astana, яка літає до Києва з Алмати і Нур-Султана (Астани) коротшим шляхом через територію Росії.

Комісія Державіаслужби також схвалила заявки SkyUp на збільшення частоти польотів на рейсах Львів-Іракліон з 1 до 2 на тиждень, Київ-Аліканте – з 4 до 5 на тиждень, Київ-Пальма-де-Майорка – з 2 до 3 на тиждень, Київ- Тбілісі – з 7 до 14 на тиждень.

Одночасно з цим авіакомпанії відмовили в розширенні частот на лініях Київ-Париж і Київ-Ніцца, а також у доступі на лінію Київ-Стамбул.

Державіаслужба звільнила три невикористані частоти на маршруті Київ-Стамбул, які перебували в розпорядженні «Рози Вітрів», але не використовувалися авіакомпанією понад рік. Крім SkyUp на ці рейси претендувала Atlasjet Ukraine, яка отримувала права в результаті конкурсу, набравши більшу кількість балів.

Як повідомляв Харків Times, турецький авіаперевізник планує збільшити число рейсів з Харкова.