Турецький авіаперевізник планує збільшити число рейсів з Харкова

Фото: ukranews.com

Генеральний директор представництва Turkish Airlines в Харкові Альпер Кашікчі заявив під час зустрічі з головою Харківської обласної державної адміністрації Олексієм Кучером, що авіаперевізник буде просити «Украерорух» про збільшення рейсів з харківського аеропорту.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі обладміністрації.

Альпер Кашікчі зазначив, що компанія бачить зростання числа авіаперевезень з Харкова і в цьому році спільно з аеропортом святкувала перевезення мільйонного пасажира.

«Ми відсвяткували це разом, тому що цей мільйонний пасажир був на нашому рейсі. Ми також плануємо збільшити кількість наших пасажирів до 100 тис. В наступному році, і разом з цим будемо просити «Украерорух» про збільшення рейсів», – повідомив Альпер Кашікчі.

Довідка. За підсумками 3-го кварталу 2019 року харківський аеропорт увійшов в ТОП-5 повітряних гаваней Європи, які обслуговують до мільйонів пасажирів на рік (згідно з рейтингом Європейського відділення Міжнародної ради аеропортів). Протягом 2019 року регулярні і сезонні рейси з Міжнародного аеропорту «Харків» виконували 18 авіакомпаній в 20 країн світу. За 11 місяців 2019 року послугами аеропорту скористалися 1,2 млн пасажирів. Кількість рейсів збільшилася на 19% і склало 5138. Протягом 2019 року з Міжнародного аеропорту «Харків» здійснюються польоти по 37 напрямам (25 регулярних і 12 сезонних).

Як повідомляв Харків Times, харківський аеропорт обійшов аеропорт «Київ» ім. Сікорського.