На Харківщині замасковані “їжаки” пошкодили авто прикордонників

Фото: dpsu.gov.ua

26 грудня під час патрулювання поблизу н.п. Басове, за кілометр від державного кордону з РФ автомобіль прикордонного наряду відділу «Золочів» натрапив на замасковані в калюжі «їжаки» – зварені металеві штирі із загостреними верхівками. Як наслідок – два колеса службового Renault-Duster були пошкоджені.

Про це  Харків Times повідомили у прес-службі Держприкордонслужби.

Як з’ясувалося, на дорозі було виставлено 10 «їжаків» кустарного виробництва. На думку правоохоронців, ці вироби встановили особи, причетні до протиправної діяльності на кордоні, щоб зашкодити прикордонникам виконувати службові обов’язки.

Про дії зловмисників, які підпадають під ч. 1 ст. 194 ККУ «Умисне знищення або пошкодження майна», було повідомлено співробітників Золочівської поліції. Тривають слідчі дії щодо встановлення причетних осіб.

У прикордонній службі нагадали, що наприкінці минулого місяця невідомі особи облили кислотою та пошкодили колеса автомобіля «Нива», що належить заступнику начальника цього ж відділу прикордонної служби.

Загалом цього року зафіксовано понад сто подібних випадків, серед яких більше 25 випадків – застосування насилля, близько 10 – пошкоджень майна, більше 20 – погроз фізичного насилля, понад 50 – створення перешкод службовій діяльності.

Як повідомляв Харків Times, троє чоловіків підуть під суд за погрози загону прикордонників

Фото: dpsu.gov.ua
Фото: dpsu.gov.ua